У Києві відкрито фотовиставку британського фотокора Вінсента Мунді – "Перевтілення енергії"

ДТЕК30 Січень 2017

Фотографії демонструються у холі БЦ "Леонардо" і подивитися на них кияни зможуть безкоштовно до 25 лютого 2017 року. Також паралельно виставка триває ще у 7 містах України, де є підприємства ДТЕК, за ініціативи якої цей проект і відбувся.

"Дуже складно розповісти про увесь процес доставки електроенергії просто і лаконічно, – розповідає Ірина Ковальчук, директор із корпоративних комунікацій ДТЕК. – Тому і виникла ідея фотопроекту, який би дозволив показати весь ланцюжок із доставки електроенергії до самої розетки".

Трансформацію традиційної і розвиток сучасної інноваційної української енергетики можна побачити за допомогою фотографії.

"В епіцентрі – наші співробітники, ви ж знаєте, залізо не працює без людини, – підкреслює Ірина Ковальчук. – Тут ви побачите як людина творить енергію, починаючи з видобутку вугілля, газу, і, завершуючи складним  процесом генерування енергії. До речі, наші співробітники зробили досить інформативні коментарі до кожного фото, тому виставка ще й досить пізнавальна".

2 місяці, що тривали зйомки, були досить насиченими як для співробітників, так і для фотографа Вінсента Мунді, який спеціалізується саме на зйомках промислових об’єктів.

Фотографії справді вражають масштабом, зйомки деяких із них відбувались на висоті 80 метрів.

Тема енергетики загалом не надто популярна серед фотографів, але у Вінсента свій власний почерк: він намагається цікаво і невимушено показати  складні виробничі процеси:  "Я часто знімаю великі промислові об’єкти, тому мені було дуже цікаво подивитися зсередини і на енергетичні підприємства. Вони вражають! Шахти, електростанції – це великий механізм, на тлі якого люди здаються маленькими і, з першого погляду, не надто помітна їхня роль. Але коли бачиш, як ці люди, кожен на своєму місці, керують складним процесом створення електроенергії чи видобутку газу, то починаєш розуміти справжню велич їхньої праці", – каже Вінсент Мунді.

Спецпроект: Боротьба за активи на ОРДЛО

Докладніше