У Києві відкрито фотовиставку британського фотокора Вінсента Мунді – "Перевтілення енергії"

ДТЕК30 Січень 2017

Фотографії демонструються у холі БЦ "Леонардо" і подивитися на них кияни зможуть безкоштовно до 25 лютого 2017 року. Також паралельно виставка триває ще у 7 містах України, де є підприємства ДТЕК, за ініціативи якої цей проект і відбувся.

"Дуже складно розповісти про увесь процес доставки електроенергії просто і лаконічно, – розповідає Ірина Ковальчук, директор із корпоративних комунікацій ДТЕК. – Тому і виникла ідея фотопроекту, який би дозволив показати весь ланцюжок із доставки електроенергії до самої розетки".

Трансформацію традиційної і розвиток сучасної інноваційної української енергетики можна побачити за допомогою фотографії.

"В епіцентрі – наші співробітники, ви ж знаєте, залізо не працює без людини, – підкреслює Ірина Ковальчук. – Тут ви побачите як людина творить енергію, починаючи з видобутку вугілля, газу, і, завершуючи складним  процесом генерування енергії. До речі, наші співробітники зробили досить інформативні коментарі до кожного фото, тому виставка ще й досить пізнавальна".

2 місяці, що тривали зйомки, були досить насиченими як для співробітників, так і для фотографа Вінсента Мунді, який спеціалізується саме на зйомках промислових об’єктів.

Фотографії справді вражають масштабом, зйомки деяких із них відбувались на висоті 80 метрів.

Тема енергетики загалом не надто популярна серед фотографів, але у Вінсента свій власний почерк: він намагається цікаво і невимушено показати  складні виробничі процеси:  "Я часто знімаю великі промислові об’єкти, тому мені було дуже цікаво подивитися зсередини і на енергетичні підприємства. Вони вражають! Шахти, електростанції – це великий механізм, на тлі якого люди здаються маленькими і, з першого погляду, не надто помітна їхня роль. Але коли бачиш, як ці люди, кожен на своєму місці, керують складним процесом створення електроенергії чи видобутку газу, то починаєш розуміти справжню велич їхньої праці", – каже Вінсент Мунді.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває чотири напрями бізнесу в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 75 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосередньо виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу керують 4 операційні компанії — ДТЕК Енерго, ДТЕК ВДЕ, ДТЕК Нафтогаз і ДТЕК ЕСКО.

Виробничі показники ДТЕК за 2016 рік: видобуток вугілля сягнув 31,3 млн тонн, видобуток природного газу — 1,6 млрд куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 40,1 млрд кВт∙год, з яких 608,4 млн кВт∙год забезпечила Ботієвська вітрова електростанція; передавання електроенергії мережами — 45,8 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація: www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті www.spp-dtek.com.ua

Спецпроект: Боротьба за активи на ОРДЛО

Докладніше