Трифанівську сонячну електростанцію ДТЕК ВДЕ введено в експлуатацію

ДТЕК02 серпня 2017

Операційна компанія ДТЕК ВДЕ ввела в експлуатацію Трифанівську сонячну електростанцію (СЕС) потужністю 10 МВт в Херсонській області. Станцію підключено до Об’єднаної енергетичної системи України, вона генерує «зелену» електроенергію.

Будівельні роботи на Трифанівській сонячній електростанції розпочалися в березні і завершилися в другій половині липня 2017 року. На СЕС встановлено 37 тисяч сонячних панелей виробництва JA Solar та інвертори компанії АВВ. З 1 серпня станція виробляє електричну енергію та відпускає її в енергосистему України.

Щорічно сонячна електростанція генеруватиме 11-12 млн кВТ∙год «зеленої» електроенергії. Цього достатньо для енергозабезпечення 15 навколишніх селищ. Завдяки роботі Трифанівської СЕС економія викидів СО2 в атмосферу становитиме близько 12 тисяч тон на рік за рахунок зниження завантаження підприємств традиційної генерації.

«Трифанівська СЕС – перший проект ДТЕК ВДЕ в сонячній енергетиці. Його підсумки ляжуть в основу стратегії розвитку компанії в цьому сегменті. Для нас було важливо отримати результати саме цього року, - прокоментувала директор бізнесу відновлювальної енергетики ДТЕК Вікторія Сиромятова. – Станцію побудували в рекордні терміни переважно завдяки сприянню керівництва області і району, державної архітектурно-будівельної інспекції та інших служб. Можна з упевненістю говорити, що в Херсонській області створені сприятливі умови для інвесторів».

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває чотири напрями бізнесу в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 75 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосередньо виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу керують 4 операційні компанії — ДТЕК Енерго, ДТЕК ВДЕ, ДТЕК Нафтогаз і ДТЕК ЕСКО.

Виробничі показники ДТЕК за 2016 рік: видобуток вугілля сягнув 31,3 млн тонн, видобуток природного газу — 1,6 млрд куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 40,1 млрд кВт∙год, з яких 608,4 млн кВт∙год забезпечила Ботієвська вітрова електростанція; передавання електроенергії мережами — 45,8 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація: www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті www.spp-dtek.com.ua

Спецпроект: Боротьба за активи на ОРДЛО

Докладніше