ДТЕК підтвердив закупівлю 600 тис. тонн антрациту з ПАР, перші відвантаження очікуються в червні

ДТЕК підтвердив закупівлю 600 тис. тонн вугілля з ПАР з опцією збільшити до 1 млн т. Прибуття першого судна в Україну із 75 тис. тонн антрациту очікується в червні. Паливо буде відвантажено на антрацитові ТЕС ДТЕК, які будуть включатися в роботу для підтримки стабільності енергосистеми України.

«В історії України це перший прецедент закупівлі на далеких ринках таких істотних обсягів антрациту в такі стислі терміни. Ця угода є першим кроком у реалізації стратегії компанії щодо забезпечення власних ТЕС вугіллям антрацитової групи в умовах блокади», – сказав директор із комерційної діяльності ДТЕК Енерго Віталій Бутенко.

Таким чином, ДТЕК починає формувати запаси антрациту на своїх ТЕС для підготовки до проходження осінньо-зимового періоду 2017–2018. Зараз для накопичення антрациту тимчасово зупинені Криворізька та Придніпровська ТЕС компанії. За потреби покрити дефіцит потужності в енергосистемі станції будуть підключатися в роботу за командою диспетчерів ОЕС України.

Зараз основне навантаження лягає на вугілля газової групи. Проблем із забезпеченням марки Г на ТЕС ДТЕК немає. Компанія переглянула плани роботи вугільних підприємств у 2017 році в бік збільшення видобутку вугілля газової групи. Вугілля газової групи видобувається на шахтах, які розташовані на підконтрольній території. З 1 квітня на склади ТЕС ДТЕК надійшло 500 тис. т вугілля марки Г.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває чотири напрями бізнесу в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 75 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосередньо виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу керують 4 операційні компанії — ДТЕК Енерго, ДТЕК ВДЕ, ДТЕК Нафтогаз і ДТЕК ЕСКО.

Виробничі показники ДТЕК за 2016 рік: видобуток вугілля сягнув 31,3 млн тонн, видобуток природного газу — 1,6 млрд куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 40,1 млрд кВт∙год, з яких 608,4 млн кВт∙год забезпечила Ботієвська вітрова електростанція; передавання електроенергії мережами — 45,8 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація: www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті www.spp-dtek.com.ua

Спецпроект: Боротьба за активи на ОРДЛО

Докладніше