ДТЕК ЕСКО підготував фахівців з енергоаудиту та енергоменеджменту будівель для обленерго

Фахівці підприємств дистрибуції ДТЕК Енерго — Дніпрообленерго, Високовольтні мережі, Донецькобленерго успішно завершили навчання основ енергоаудиту та енергоменеджменту будівель. Здобуті знання навчені працівники будуть застосовувати на своїх підприємствах і надавати якісні консультації про послугу «Енергоаудит» і переваги впровадження системи енергоменеджменту своїм клієнтам.

Навчання основ енергоменеджменту та енергоаудиту будівель і споруд проводилося два дні на базі ДТЕК Дніпрообленерго. Теоретичне і практичне навчання з методології енергоаудиту та побудови системи енергоменеджменту проводив менеджер проектів ДТЕК ЕСКО Сергій Свистюк. За підсумками тренінгу кожен учасник упродовж 2 місяців виконував практичне «домашнє завдання», яке включало в себе розробку заходів з енергоефективності на енергооб’єктах підприємств дистрибуції.

Усі учасники тренінгу успішно захистили свої проекти, які ляжуть в основу Стратегічної програми реалізація заходів енергоефективності на підприємствах дистрибуції ДТЕК Енерго. Навчені співробітники із застосуванням спеціальних приладів і програмного забезпечення зможуть проводити пошук причин втрат енергії (теплової та електро) і розробляти заходи щодо усунення втрат. Перші проекти ДТЕК Дніпрообленерго реалізує вже 2017 року.

«Будинки і споруди — це той кінцевий споживач, на якого треба звертати увагу насамперед, це питання культури енергоспоживання. Потенціал економії в будівлях і спорудах обленерго — це гроші, які краще спрямувати на покращення якості електропостачання споживачів», — зазначає менеджер з управління проектами компанії ДТЕК ЕСКО Сергій Свистюк.

Наступним кроком енергетиків стане створення єдиної бази всіх об’єктів підприємств дистрибуції і створення системи енергоменеджменту за міжнародним стандартом ISO 50001:2011, який описує підхід підприємства до організації споживання, контролю та ефективного використання енергії. Впровадження такого стандарту до кінця року вже завершиться на столичному підприємстві Київенерго. 2017 року такий самий проект заплановано реалізувати в ДТЕК Дніпрообленерго.

«Система енергоменеджменту дозволить раціональніше використовувати грошові та енергетичні ресурси. Зекономлені кошти ми зможемо спрямовувати в будівництво нових мереж, підвищення надійності електропостачання та покращення сервісу для наших клієнтів», — зазначила директор із розвитку й сервісів підприємств дистрибуції ДТЕК Енерго Аліна Бондаренко на врученні сертифікатів учасникам курсу.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває чотири напрями бізнесу в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 75 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосередньо виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу керують 4 операційні компанії — ДТЕК Енерго, ДТЕК ВДЕ, ДТЕК Нафтогаз і ДТЕК ЕСКО.

Виробничі показники ДТЕК за 2016 рік: видобуток вугілля сягнув 31,3 млн тонн, видобуток природного газу — 1,6 млрд куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 40,1 млрд кВт∙год, з яких 608,4 млн кВт∙год забезпечила Ботієвська вітрова електростанція; передавання електроенергії мережами — 45,8 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація: www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті www.spp-dtek.com.ua

Спецпроект: Боротьба за активи на ОРДЛО

Докладніше